Give peace some change

onoYoko Ono var en gang invitert til å holde foredrag for studentene ved kunsthøyskolen i Leeds. Jeg ble senere kjent med en av disse studentene, og det var hun som fortalte meg historien. Dette var midt på sekstitallet, da Yoko Ono bare var et navn for de få som fulgte kunstscenen i London og New York. Det ble satt dato og avtalt honorar. Men i mellomtiden ble det kjent at Yoko Ono var sammen med John Lennon. Hun var plutselig på forsiden av alle avisene, og studentene fikk straks beskjed fra Onos agent om at honoraret nå var økt til det dobbelte. Studentene diskuterte dette og ble enige om at de ville strekke seg, og de skaffet pengene til veie.

Da dagen kom og studentene hadde fyllt opp auditoriet kom John Lennons psykedelisk malte Rolls Royce til skolen, med privatsjåfør. I baksetet sto et foto av Yoko Ono. Det var det hele. Arrangementskomiteen var selvfølgelig skuffet, men de skrev ut en sjekk på avtalt beløp, fotograferte den og sendte bildet til Onos agent.